BENZILE KINESIOLOGICE

Ce sunt benzile kinesiologice

Banda kinesiologica este o banda elastica flexibila care se misca o data cu corpul tau. Aceasta ofera sustinere acelor parti ale corpului tau, fara sa iti faci griji ca banda poate aluneca. Oferind sustinere anumitor parti ale corpului (brate, picioare, spate), banda kinesiologica poate sa iti ofere o calmare a durerii si o sustinere musculara, pentru a te ajuta sa controlezi acele parti ale corpului afectate de anumite probleme musculare.

De pe urma benzilor kinesiologice terapeutice pot avea de beneficiat o multime de persoane care au leziuni ale sistemului musculo-scheletal si accindetari datorate unor sporturi, plus persoanele cu afectiuni inflamatoare.

Benzile kinesiologice sunt aproape identice cu pielea umana, atat in ceea ce priveste grosimea, cat si elasticitatea, ceea ce le permite pacientilor sa poarte acest gen de benzi fara sa fie nevoie de legare, fara sa restrictioneze miscarile si fara sa constranga in vreun fel zona pe care sunt aplicate.

Ce reprezinta metoda de aplicare a benzilor kinesiologice?

Metoda ce are la baza folosirea benzilor kinesiologice produce efecte fiziologice asupra mai multor sisteme din corpul uman. Sistemele afectate sunt: sistemul circulator/limfatic, sistemul nervos, muscular si facial, precum si articulatiile.

Benzile  kinesiologice sunt  folosite în prezent de terapeuți pentru a schimba tonusul muscular, pentru a transfera lichidele limfatice, pentru a corecta miscarile si pentru a imbunatati postura.

Beneficii

Benzile kinesiologice au o gama larga de beneficii terapeutice. Deoarece banda kinesiologica poate fi lasata de obicei vreme de cateva zile (pana la o saptamana) pe zona afectata, aceste beneficii terapeutice sunt valabile pe zona respectiva 24 de ore pe zi, accelerand in mod semnificativ procesul de vindecare in urma unui traumatism, unor leziuni si afectiuni inflamatoare.

– Calmeaza durerea, oferind sustinere partilor corpului care sunt slabite sau ranite

– Ofera sustinere pentru muschi

Asa cum spun specialistii, forta muschilor tai poate fi asistata de benzile kinesiologice, mai ales ca acestea ofera un fel de asistenta fizica si un feedback tactil. Benzile kinesiologice pot sa ajute atat atletii care vor sa isi imbunatateasca performantele, cat si copiii cu un tonus muscular scazut.

– Reduce umflaturile

Benzile kinesiologice ofera o ridicare pasiva a pielii tale, prin prisma proprietatilor lor elastice. Acest efect de vid sau de vacuum permite drenarea sistemelor limfatic si venos, iar tesuturile umflate sau invinetite se vindeca mai repede decat daca nu ar fi aplicata o banda kinesiologica pe acea zona.

– Amelioreaza spasmele musculare

Unul dintre efectele benzilor kinesiologice este ca, prin stimularea circulatiei, se imbunatateste alimentarea cu oxigen si substante nutritive catre muschii obositi sau folositi in exces, ajutandu-te astfel sa previi sau sa calmezi spasmele musculare sau crampele.

– Accelereaza recuperarea din urma contuziilor si vanatailor

Unul dintre cele mai dramatice efecte ale benzilor kinesiologice este indepartarea sangelui care se acumuleaza sub piele, din cauza vanatailor. Banda kinesiologica este aplicata dupa un anumit model, pe zona invinetita, iar in scurt timp, vanataile sunt disipate prin acelasi mecanism de ridicare mentionat anteior.

Cine foloseste benzile kinesiologice?

Fizioterapeutii, specialistii in terapie ocupationala, antrenorii certificati ai atletilor/sportivilor, chiropracticienii, medicii, terapeutul manual, asistentele medicale si numerosi specialisti in fizioterapie din intreaga lume folosesc benzile kinesiologice pentru a trata multe disfunctii, pe un spectru larg de afectiuni. Astazi, desi benzile kinesiologice sunt folosite in principal de populatia care nu participa la competitii sportive neaparat, acestea sunt folosite si de sportivii de profil.

Sună-ne la

Sună-ne la

+40 740 072 078

Email

Email

office@tratamenteacasa.ro